29 December 2010

sekeluarga hangus di Lost World of Tambun

  16 Komen    

Sadis giler tajuk entri aku ni. Dah macam tajuk nak menjatuhkan reputasi LWoT tu pulak. Kang tak pasal pasal je aku kene saman ngan Sunway Resort. Jangan gelabah lak, sebenarnya takde la sampai hangus pun. Cuma sedikit pertukaran warna kulit akibat dibakar panas matahari sewaktu aku dan keluarga menghabiskan duit dan masa di Lost World of Tambun ahad lepas.


Punya la bersemangat hari tu nak pegi layan main air kat sana sampai tak mandi pagi pun kat rumah. Ahahaha..konon jimatkan air. Basuh muka, gosok gigi je kat rumah pehtu jam 9.30 pagi terus bertolak pegi LWoT. Tak jauh pun dari rumah aku, dalam 15 minit dah sampai. Punya la ramai orang seawal pintu bukak jam 10 pagi tu. Lagipun hari tu kan ahad, memang berduyun la orang.




Yang paling bersemangat sekali tak lain tak bukan anak aku ni la. Kalo hari biasa tu selagi belum jam 11 nak ke tengahari jangan harap nak bangun tidur. Eksaited giler dia sampai tak sabar sabar nak masuk. Tiket masuk pun boleh tahan la cekik darah. Hahaha..tapi aku dapat diskaun sikit sebab gunakan keahlian kad The Store. Wahh..tak sia sia gak la kad Adibah Nor tu. Hahaha..




Bayangkan la dari jam 10 pagi tu sampai nak dekat jam 6 petang baru kitorang keluar. Kebetulan pulak hari tu memang cuaca tersangat la indahnya. Macam orang tak pernah jumpa air, sanggup berjemur sampai naik terbakar kulit dek terik matahari tu. Dah penat berhanyut ngan pelampung tengah panas tu, pegi layan Petting Zoo ngan anak aku pulak. Tapi sebab hempon aku sikit bengong hari tu jadi aku tak dapat la nak ambik gambar banyak sangat. 




Malam tu, memang kitorang tak larat giler. Makan malam pun beli kat luar je. Kesimpulannya, setelah bergumbira sakan kat LWoT tu kitorang balik dengan kulit yang sedikit gelap. 








16 comments:

  1. gue xpenah samapi lagi..
    teringin nak pergi..
    hehehheee

    ReplyDelete
  2. pasti ke sedikit gelap....? :P

    jom ke APA KATA HATI pulak,
    GOOD LUCK MALAYSIA..!!!

    ReplyDelete
  3. ciannya rimau 2..
    mesti dh bosan giler..

    seronok bwk family jalan.
    blk2 umah terus update..
    hikhik

    ReplyDelete
  4. syok!! tiap2 hujung sem mesti pi ramai2.. pi awal pagi, lewat petang baru balik..

    ReplyDelete
  5. WAA..teringin nak pegi oii..dulu blaja kat gopeng tp xpenah lagi sampai ke lost world tu..bukan ape..takut lost..hahahah

    ReplyDelete
  6. anyway, kem salam kat harimau! hahah

    ReplyDelete
  7. dulu pergi xde harimau..harimau semua tido

    ReplyDelete
  8. mie : kalo nak puas, datang awal pagi..makan dulu kenyang kenyang kat luar sebelum masuk..ahahaha...

    ReplyDelete
  9. nabilah_2908 : huu..memang pasti sedikit gelap..

    ReplyDelete
  10. ieMa ackLes : memang bosan rimau tu..asyik kitorang datang je takde show lain dia nak buat..

    ReplyDelete
  11. Wahida Nasution Thakhrim : tul tu..lepak dari mula bukak sampai nak tutup baru keluar..baru la berbaloi wang yang dibelanjakan..

    ReplyDelete
  12. AesyaZealous : hahaha...ape nak lost lak..money lost je yang pastinya..

    ReplyDelete
  13. E.d.Y : ko pasti ke rimau tu tengah tido ? ahahaha..ko pegi tu musim mengawan kot..

    ReplyDelete
  14. Wan da g sini

    BEST!

    tpi tmpt mandi dia x berapa byk sgt

    cuma bestnya leh bersiar byk part2 dia

    mcm zoo, permainan kering

    masuk x gua dia?? wan msuk perh seram

    hehe

    ReplyDelete
  15. michael kors uk, http://www.michaelkorshandbag.co.uk/
    michael kors uk outlet, http://www.michaelkorsoutlet.org.uk/
    ray ban uk, http://www.raybansunglass.co.uk/
    replica handbags,replica handbags outlet,cheap handbags,purses and handbags,wholesale replica handbags,replica bags,bags outlet,replica handbags wholesale,cheap purses,discount handbags,handbags sale,wholesale purses,handbags and purses,replica purses
    wedding dresses, http://www.cheap-weddingdresses.net/
    jordan 13, http://www.airjordan13s.com/
    pittsburgh steelers jersey, http://www.pittsburghsteelersjersey.com/
    los angeles clippers, http://www.clippersjerseystore.com/
    tiffany and co jewelry, http://www.tiffanyandco.in.net/
    tods shoes, http://www.todsshoes.us.com/
    louis vuitton bags, http://www.louisvuittonbag.us.com/
    giants jersey, http://www.newyorkgiants.us/
    adidas wings, http://www.adidaswings.net/
    chicago bears jerseys, http://www.chicagobearsjerseys.us/
    tiffany outlet, http://www.tiffany-outlet.us.com/
    chanel outlet store, http://www.chaneloutletstore.us.com/
    basketball shoes, http://www.basketballshoes.us.com/
    new york giants jerseys, http://www.newyorkgiants.us/
    louis vuitton bags cheap, http://www.louisvuittonbag.us.com/
    michael kors outlet, http://www.michaelkorsfactoryoutlets.in.net/
    oakley sunglasses outlet, http://www.oakleysunglassesoutlets.us.com/
    coach outlet, http://www.coachoutletstores.com.co/
    hermes outlet store, http://www.hermesoutletstore.us.com/
    tiffany outlet, http://www.tiffanyjewelleryoutlets.co.uk/
    futbol baratas, http://www.futbol-baratas.com/
    2015812caihuali

    ReplyDelete