06 January 2011

mood biskut

  21 Komen    

Satu sindrom yang selalu menghantui blogger ni antaranya bila menghadapi kecelaruan mood. "Ishh..aku takde mood la pulak nak update hari ni" "Adoi la..jem pulak otak aku hari ni" "Ala susah apa, baik aku plagiat je"

Dan keadaan itu la yang melanda aku hari ni. Dah la badan rasa macam nak demam tapi tak demam demam gak ni, otak pulak tak memberansangkan untuk berkarya. 

Kadang kadang tu leceh gak bila ada mood macam biskut ni. Sekejap okay sekejap lagi dah macam perogol yang mengeronyok pokok pisang akibat tak mendapat mangsa. 

Aku pun tak tau la sejak aku makan laksa tengahari semalam, badan aku rasa semacam je. Perut ala ala mual mengandung sampai wifey aku cakap "baru papa tau camtu la rasa kalo mengandung". Ye ke ? Hehehe..tak tau la pulak aku. Dan aku berasa sedikit mengantuk. 

Jangan salah sangka lak. Aku bukan telah terkena ilmu hitam. Nauzubillah. Tapi kemungkinan besar laksa yang aku makan semalam tu kuahnya tersangat pedas bagi aku dan mengantuk yang aku alami ni sebab malam tadi berlaku sedikit situasi melucukan yang membuatkan tidur terganggu.



Anak aku la tu. Semalam dibantainya minum air susu banyak sangat pehtu agaknya memulas perutnya. Lawaknya haruman yang dihasilkan tu tersebar keseluruhan bilik tidur. Lepas ditukar lampin pakai buang dia tu, senyap la balik tangisan ketidak selesaan. Tapi entah mengapa haruman semerbak tu masih lagi berlegar dalam bilik tidur kami.

Aku ngan wifey aku saling berpandangan memikirkan dari mana lagi datangnya haruman semerbak menyeksa hidung tu. Cari punya cari...rupanya datang dari selimut yang kami pakai. Ceh..kesian selimut tu ternoda dengan pencemaran hasil isi perut anak aku tu. Spontan dan sepantas polis angkasa gaban bertukar, aku humban selimut tu ke lantai sambil bergelak ketawa ngan wifey aku sebelum wifey aku gi masukkan dalam mesin basuh.

Patut la terseksa je lobang hidung aku. Rupanya selimut yang menghangatkan badan tu yang aku dok selubung dalamnya juga menghangitkan deria bau. Tobat tak nak bagi dah anak aku minum susu tu banyak banyak.

* Sumber gambar dari Google





21 comments:

  1. haha.lawak jew la. nsib baik anak yg minum byk. klu bapak yew. xtaw la gaya yew mcm ane. msti aroma lbih dri si anak. hehe ;D

    ReplyDelete
  2. hahaha! lawak la.

    tp sweet gelak2 dgn wife. :)

    waaaa nak kawen jgk ;P

    ReplyDelete
  3. even dalam mood biskut...terhasil juga 1 n3... (^_^)

    jom ke APA KATA HATI pulak,
    HARI YANG BUSUK

    ReplyDelete
  4. hahahaha
    macam2 hal
    nasib jumpa juga akhirnya punca bau tu
    kehkehekekhe

    P/S : Bersama Hans di Restoran Keluarga Anda - Yankies Hut

    ReplyDelete
  5. kadang2kan..
    ada jugak wife dia yang ngandung tapi suami yang pening2 loya..
    ha......aiyokkk!!
    tak tahu..
    hehheh

    ReplyDelete
  6. 'macam perogol yang mengeronyok pokok pisang akibat tak mendapat mangsa' ahaha~mcm mane ko tau perogol akan buat mcm ni kalau tak dpt mangsa?ahahhaa~

    ReplyDelete
  7. Tentu hilang mood ehem-ehem. Haa..haa..

    ReplyDelete
  8. wah..tahniah..ko ngandung..hahah..lol

    ReplyDelete
  9. ahaks..
    klaka la.
    nnt bila ank tu dh besa boleh ar cite kat die
    ^__^

    ReplyDelete
  10. ♥cik cahya♥ :

    hehehe..sib baik bapak dia tu tak suka sangat minum susu..

    ReplyDelete
  11. Alynn Notnot :

    tu la..baik kawen cepat..kalo tebangun tengah malam pun ada orang leh nak teman..

    ReplyDelete
  12. nabilah_2908 :

    tu la pasal..mulanya takde idea owh..ntah camne tetiba masyuk lak..

    ReplyDelete
  13. hans :

    tau takpe..jenuh gak aku kembang kempis idung cari mane datang bau tu..

    ReplyDelete
  14. diana :

    hehehe..memang la..masa wifey pregnant aritu pun aku jugak yang loya loya tak pasal..

    ReplyDelete
  15. h A n Y S :

    hahaha..dah tu perogol tu geram sangat..tak dapat orang, pokok pisang pun jadik..miahahaha

    ReplyDelete
  16. akubiomed :

    miahahaha..kalo nak ehem ehem masa tu memang shut down trus la..

    ReplyDelete
  17. E.d.Y :

    ciss..aku cakap kat wifey aku secara bergurau aku rasa ada baby dalam perut aku tendang tendang..gelak tak hingat wifey aku dengar aku cakap camtu..

    ReplyDelete
  18. nur aisya humaira :

    hehehe..aku tengah menaip pun bila ingat balik dok gelak gelak je..

    ReplyDelete
  19. nur aisya humaira :

    hehehe..aku tengah menaip pun bila ingat balik dok gelak gelak je..

    ReplyDelete
  20. maicher :

    wajib tu..biar dia tau semua cerita pasal dia masa kecik kecik..

    ReplyDelete