06 January 2011

mood biskut

  23 Komen    

Satu sindrom yang selalu menghantui blogger ni antaranya bila menghadapi kecelaruan mood. "Ishh..aku takde mood la pulak nak update hari ni" "Adoi la..jem pulak otak aku hari ni" "Ala susah apa, baik aku plagiat je"

Dan keadaan itu la yang melanda aku hari ni. Dah la badan rasa macam nak demam tapi tak demam demam gak ni, otak pulak tak memberansangkan untuk berkarya. 

Kadang kadang tu leceh gak bila ada mood macam biskut ni. Sekejap okay sekejap lagi dah macam perogol yang mengeronyok pokok pisang akibat tak mendapat mangsa. 

Aku pun tak tau la sejak aku makan laksa tengahari semalam, badan aku rasa semacam je. Perut ala ala mual mengandung sampai wifey aku cakap "baru papa tau camtu la rasa kalo mengandung". Ye ke ? Hehehe..tak tau la pulak aku. Dan aku berasa sedikit mengantuk. 

Jangan salah sangka lak. Aku bukan telah terkena ilmu hitam. Nauzubillah. Tapi kemungkinan besar laksa yang aku makan semalam tu kuahnya tersangat pedas bagi aku dan mengantuk yang aku alami ni sebab malam tadi berlaku sedikit situasi melucukan yang membuatkan tidur terganggu.



Anak aku la tu. Semalam dibantainya minum air susu banyak sangat pehtu agaknya memulas perutnya. Lawaknya haruman yang dihasilkan tu tersebar keseluruhan bilik tidur. Lepas ditukar lampin pakai buang dia tu, senyap la balik tangisan ketidak selesaan. Tapi entah mengapa haruman semerbak tu masih lagi berlegar dalam bilik tidur kami.

Aku ngan wifey aku saling berpandangan memikirkan dari mana lagi datangnya haruman semerbak menyeksa hidung tu. Cari punya cari...rupanya datang dari selimut yang kami pakai. Ceh..kesian selimut tu ternoda dengan pencemaran hasil isi perut anak aku tu. Spontan dan sepantas polis angkasa gaban bertukar, aku humban selimut tu ke lantai sambil bergelak ketawa ngan wifey aku sebelum wifey aku gi masukkan dalam mesin basuh.

Patut la terseksa je lobang hidung aku. Rupanya selimut yang menghangatkan badan tu yang aku dok selubung dalamnya juga menghangitkan deria bau. Tobat tak nak bagi dah anak aku minum susu tu banyak banyak.

* Sumber gambar dari Google





23 comments:

  1. haha.lawak jew la. nsib baik anak yg minum byk. klu bapak yew. xtaw la gaya yew mcm ane. msti aroma lbih dri si anak. hehe ;D

    ReplyDelete
  2. hahaha! lawak la.

    tp sweet gelak2 dgn wife. :)

    waaaa nak kawen jgk ;P

    ReplyDelete
  3. even dalam mood biskut...terhasil juga 1 n3... (^_^)

    jom ke APA KATA HATI pulak,
    HARI YANG BUSUK

    ReplyDelete
  4. hahahaha
    macam2 hal
    nasib jumpa juga akhirnya punca bau tu
    kehkehekekhe

    P/S : Bersama Hans di Restoran Keluarga Anda - Yankies Hut

    ReplyDelete
  5. kadang2kan..
    ada jugak wife dia yang ngandung tapi suami yang pening2 loya..
    ha......aiyokkk!!
    tak tahu..
    hehheh

    ReplyDelete
  6. 'macam perogol yang mengeronyok pokok pisang akibat tak mendapat mangsa' ahaha~mcm mane ko tau perogol akan buat mcm ni kalau tak dpt mangsa?ahahhaa~

    ReplyDelete
  7. Tentu hilang mood ehem-ehem. Haa..haa..

    ReplyDelete
  8. wah..tahniah..ko ngandung..hahah..lol

    ReplyDelete
  9. ahaks..
    klaka la.
    nnt bila ank tu dh besa boleh ar cite kat die
    ^__^

    ReplyDelete
  10. ♥cik cahya♥ :

    hehehe..sib baik bapak dia tu tak suka sangat minum susu..

    ReplyDelete
  11. Alynn Notnot :

    tu la..baik kawen cepat..kalo tebangun tengah malam pun ada orang leh nak teman..

    ReplyDelete
  12. nabilah_2908 :

    tu la pasal..mulanya takde idea owh..ntah camne tetiba masyuk lak..

    ReplyDelete
  13. hans :

    tau takpe..jenuh gak aku kembang kempis idung cari mane datang bau tu..

    ReplyDelete
  14. diana :

    hehehe..memang la..masa wifey pregnant aritu pun aku jugak yang loya loya tak pasal..

    ReplyDelete
  15. h A n Y S :

    hahaha..dah tu perogol tu geram sangat..tak dapat orang, pokok pisang pun jadik..miahahaha

    ReplyDelete
  16. akubiomed :

    miahahaha..kalo nak ehem ehem masa tu memang shut down trus la..

    ReplyDelete
  17. E.d.Y :

    ciss..aku cakap kat wifey aku secara bergurau aku rasa ada baby dalam perut aku tendang tendang..gelak tak hingat wifey aku dengar aku cakap camtu..

    ReplyDelete
  18. nur aisya humaira :

    hehehe..aku tengah menaip pun bila ingat balik dok gelak gelak je..

    ReplyDelete
  19. nur aisya humaira :

    hehehe..aku tengah menaip pun bila ingat balik dok gelak gelak je..

    ReplyDelete
  20. maicher :

    wajib tu..biar dia tau semua cerita pasal dia masa kecik kecik..

    ReplyDelete
  21. Ce sac cartable Michael Kors est si universel qu'il pourrait plaire à tout le monde. Dans cet article, je vais essayer de passer en revue les caractéristiques principales et les éléments qui distinguent ce sac à main des autres.

    tags:Bolsos Michael Kors Rebajas,Bolsos Michael Kors Baratos,Bolsos Michael Kors El Corte Ingles

    L’extérieur de ce fourre-tout Michael Kors est un cuir métallisé de laiton froncé et froncé. Si vous connaissez les sacs à main Michael Kors, vous savez que ce cuir sera doux et souple. Les deux grandes poignées supérieures sont attachées au sac avec quelques centimètres de chaînes dorées, puis les moitiés supérieures des bretelles présentent le même cuir couleur laiton.

    tags:Bolsos Michael Kors Baratos,Michael Kors Örhängen

    La diversité des couleurs et la taille utilisable de ce sac le rendent parfait pour un usage quotidien. Les poches intérieures ne manquent pas pour aider à garder les choses en ordre. Il y a des endroits parfaits pour votre téléphone ou votre Blackberry. Le zip top empêche les malfaiteurs de saisir votre sac dans un bar et aide également à contenir tout ce qui se trouve à l'intérieur lorsque vous courez pour créer ce train.

    tags:Windguru Longchamps,Longchamp Soldes Destockage,Pronote College Longchamp

    ReplyDelete
  22. Michael Kors Outlet Online was a huge success there and became very well known. The designer Kors then branched out into accessories including Michael Kors Handbags Clearance. He never lost focus on his American chic styling. Some of his most notable collections include the Michael Kors Totes, Michael Kors satchel and the Designer MK Outlet and Michael Kors Outlet Online Store.

    No one has to know that they are cheap Ray Ban Sale UK and no one will know unless you tell them. Each of the cheap designer Ray Ban Sunglasses Sale UK carries the signature brand on the lens to let you know that you do have authentic designer Cheap Ray Ban Sunglasses UK.

    tags: Cheap Oakley Sunglasses UK,MK Outlet

    ReplyDelete