18 February 2012

RTC

Assalamualaikum, salam sejahtera dan selamat hari sabtu buat semua rakan rakan pengunjung yang sudi berkunjung ke sini mudah mudahan kita semua dirahmati Allah.


Agenda hari ni bagi yang berada di Ipoh dan kawasan yang berhampiran dengannya boleh la untuk singgah ke perasmian Pusat Transformasi Luar Bandar (RTC) yang akan berlansung pada petang ni oleh YAB Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak.


Beroperasi sejak pertengahan tahun lepas, pusat transformasi luar bandar (RTC) ni menjadi pusat integrasi perkhidmatan bagi penduduk berlingkungan 100km dari Gopeng untuk mendapatkan khidmat pengumpulan produk jualan, pemprosesan dan pengedaran hasil pertanian, perbankan dan insuran, khidmat nasihat perniagaan, latihan dan kemahiran, penjagaan kesihatan serta ruang niaga.


Antara agensi persekutuan yang menawarkan perkhimatan di RTC Gopeng ni seperti Jabatan Pendaftaran Negara (JPN), Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ), Imigresen, Yayasan Tekun, YAPIEM, Klinik Kesihatan, Pos Malaysia dan Agro Bank.


Di RTC ni jugak ada menyediakan perkhidmatan pihak swasta seperti Kontena Nasional bagi menawarkan kemudahan logistik pemasaran produk dan khidmat syarikat DURIA untuk pemprosesan produk buah durian. Selain tu jugak, RTC ni boleh jadi ala ala kawasan R&R bagi pengguna laluan luar lebuhraya Gopeng dengan adanya berbagai perkhidmatan yang disediakan.


13 comments:

  1. menarik..
    xberkesempatan nak pergi..
    ehehehe

    ReplyDelete
  2. waa ini macam semua dalam 1 bandar la ni ye.

    ReplyDelete