13 February 2012

sehari 500 kunjungan

  8 Komen    
label: 
Assalamualaikum, salam sejahtera dan selamat hari isnin buat semua rakan rakan pengunjung mudah mudahan kita semua dirahmati Allah. Malam tadi terasa nikmat sungguh tidur dengan kedinginan hujan yang berterusan sepanjang malam di Ipoh ni.


Hari ni pun agak terlewat untuk aku update entri tapi dari takde lansung lebih baik ada sesuatu yang boleh nak dikongsikan bersama. Sambil melayan anak aku tengok siaran wonderpets yang entah dah berapa kali ulangan di TV9 ni, nak tak nak layankan jugak la.


Sebelum ni tadi berkunjung kunjungan ke blog rakan rakan lain. Ada yang hanya kunjungan senyap, ada jugak kunjungan bersalam. Ada jugak yang tak berkesempatan nak dikunjungi lebih lebih lagi andai blog yang agak takde perkongsian terkini. Bajet nak dapat 500 kunjungan sehari tapi kalau update blog pun 500 hari sekali ape cerita ye tak ?


Kembali kepada kisah wonderpets yang masih bersiaran di depan mata ni, kisah tiga ekor haiwan peliharaan yang sentiasa berkerjasama dalam menyelesaikan apa jugak masalah. Cuma yang agak menghiburkan bila setiap percakapan diorang tu berlagu lagu lagi tu.

Ulangan yang ke berapa kali ? Aku pun tak pasti tapi rasanya dua tahun lepas pun aku dah pernah tengok episod yang ditayangkan hari ni. Tapi tak mengapa sebab walaupun diulang berkali kali, ada moral baik yang boleh dicontohi oleh penonton. "Apa yang penting ?? Kerjasama !!"


Tak la macam anime Hagemaru kat siaran ceria 611 tu. Merosakkan pemikiran budak budak je aku rasa anime tu. Memang la kelakar tapi banyak perkara negatif disepanjang jalan cerita dia tu. Tu pun ada jugak segmen 10 terbaik dalam anime hagemaru ni. Rosak tul.


Dengan media elektronik yang bersiaran 24 jam setiap hari ni memang pemantauan dari ibu bapa dan dewasa memang diperlukan bila rancangan rancangan ditonton oleh kanak kanak. Jangan sampai yang dewasa pun tak terpantau bila menonton sudah la.

8 comments:

  1. jenis yg up date 5-6 entri sehari tu pun, majoriti nya tulis cerita hamaps aja...~haha

    ReplyDelete
  2. kak ati paling tak suka kalau
    anak kak ati buka cite hagemaru
    tu mmg mengarut...tak suka2!

    ReplyDelete
  3. agak2 blog aku ada perkongsian terkini x?hehe

    ReplyDelete
  4. Daddy Ziyyad :

    Tul tu..setuju sangat..kadang kadang tu dah macam berita terkini pulak..tapi ntah ape ape je pengisian..

    ReplyDelete
  5. Ati Masrif :

    kalo shin chan atau yang lain lain tu boleh tahan lagi..cuma yang hagemaru ni memang lansung takde moral positif untuk ditonton..

    ReplyDelete
  6. Edy Zaidi :

    ahahah..perkongsian terlapuk tu..bz ke bro lama tak update ?

    ReplyDelete
  7. Kalau bernafsu untuk menulis itu yang 2-3 entri sehari. :-)

    ReplyDelete