19 April 2012

Daulat Tuanku

Assalamualaikum, salam sejahtera dan selamat hari khamis buat semua rakan rakan pengunjung mudah mudahan kita semua dirahmati Allah. Alhamdulillah petang semalam awal pulak turun hujannya. Terasa kurang panas yang berbahang sejak dua tiga hari lepas.

Bagi rakyat negeri Perak khususnya hari ni adalah hari cuti umum atas keputeraan DYMM Paduka Seri Sultan Perak, Sultan Azlan Muhibuddin Shah yang ke 84. Semoga Allah melimpahkan rahmatNya ke atas Paduka Seri Sultan Perak. 


Bersempena hari keputeraan Paduka Seri Sultan Perak yang jatuh pada hari ni, satu majlis kesyukuran DiRaja diadakan di Masjid Ubudiah, Kuala Kangsar. Majlis bacaan Yasin dan tahlil serta doa selamat akan diadakan selepas solat maghrib seterusnya selepas solat isya, jamuan makan untuk semua hadirin yang sama sama meraikan majlis kesyukuran ni insyaAllah.

Beberapa acara sambutan bersempena hari keputeraan DYMM Paduka Seri Sultan Perak yang sepatutnya bermula hari ni telah ditunda sehingga ke tarikh yang dimaklumkan berikutan kemangkatan anaknda DYMM Paduka Seri Sultan Perak, Allahyarham YTM Raja Dato' Seri Ashman Shah pada 30 Mac yang lepas.


Kepada yang berhampiran Kuala Kangsar tu, boleh la sama sama berjemaah di Masjid Ubudiah hari ni. Aku tak dapat nak ke sana sebab isteri pun menunggu hari je ni. Risau pulak kalau nak ditinggalkan. Lagipun esok aku kena menghadiri satu sesi ujian bertulis untuk temuduga guru KAFA pulak. 12 comments:

 1. fuh!!
  selamat bercuti..
  ehehehee

  ReplyDelete
 2. assalamualaikum pipoq...selamat bercuti yer...:)

  ReplyDelete
 3. xadil..perak je cuti..xadil..xadil...hehe

  ReplyDelete
 4. mesti ada yang ambil kesempatan sambung cuti hari ni kan..? ;)

  ReplyDelete
 5. Please vote for Www.danielzaidi.com in MITBCA2012 : Malaysia International Tourism Photography/Art Blog

  Vote for www.eqbalzack.com in DiGi WWWOW Awards 2012 : Blogger of The Year

  Thanks guys for your helps...really appreciate it! LOVE U lah..:p

  ReplyDelete