07 May 2012

Poslaju

Assalamualaikum, salam sejahtera dan selamat hari isnin buat semua rakan rakan pengujung yang dihormati mudah mudahan kita semua dirahmati dan diberkati Allah. 

Alhamdulillah petang semalam anak aku dah dibenarkan untuk dibawa pulang ke rumah berikutan ada penurunan tahap bilirubin dari 13.3 kepada 10.7. Dan hari ni masa mendapatkan pemeriksaan susulan di Klinik Kesihatan Gunung Rapat, bacaannya semakin menurun 9.7 yang kira okay la walaupun menurut pandangan doktor yang memeriksa anak aku tu kata masih di tahap berjaga jaga perkembangan jaundicenya.


Malam tadi jugak buat pertama kalinya dalam hidup anak aku tidur bersama dengan ahli keluarganya terutama papa ngan mama dia la. Setelah satu malam ditinggalkan di wad 6C HRPB sampai membuatkan kami suami isteri tak lena tidur memikirkan anak yang kesorangan walaupun ramai lagi geng kuning di wad tu.

Balik dari klinik tadi, aku dapat satu panggilan telefon dari poslaju. Memang laju sungguh. Nasib baik la jarak antara rumah aku ke klinik tu tak jauh mana. Takde la rasa bersalah sangat aku nak mintak encik poslaju tu tunggu aku sampai rumah. 

Seperti sudah dijangkakan setelah membaca entri blog milik bro mie kita pagi tadi, aku telah selamat menerima bungkusan yang dikirimkan. Baru je pagi tadi aku mengomen dalam entri tentang kiriman hadiah teka kos yang dicepumaskan rupanya dah dalam perjalanan hadiahnya.


Terima kasih kepada bro mie atas pemberian hadiah peneka paling hampir tepat tu walaupun berbagai rintangan yang terpaksa dihadapi dalam proses penghantaran. Anak dah dapat. Hadiah kuiz dah dapat. Lepas ni nak dapat apa lagi ye ?



17 comments:

  1. ALHAMDULILAH TANIAH BRO.SEJUK MATA AKU TENGOK GAMBAR BABY NI

    ReplyDelete
  2. onlajer :

    terima kasih..bertambah lagi umat Nabi SAW ke dunia ni..

    ReplyDelete
  3. Sudah merah mukanya dan tidak ada kelihatan kekuningan. Syukur sudah pulih.

    ReplyDelete
  4. Assalam..
    Comelnya baby...
    Alhamdulillah, Anak2 saya tak pernah lagi la tidur di wad sebab kuning..

    ReplyDelete
  5. akubiomed :

    alhamdulillah semakin pulih..
    cuma pada anak matanya je yang masih lagi sedikit kekuningan..

    ReplyDelete
  6. Iza Teratak Usang :

    w'salam..
    saya pun ni baru pertama kali pengalaman anak kena kuning sampai kena tahan wad..
    masa anak pertama dulu alhamdulillah lansung takde kuning..

    ReplyDelete
  7. fuh!!
    akhirnya selamat sampai juga...
    xseberapa pun...
    ehhehee

    ReplyDelete
  8. mie :

    terima kasih daun keladi..

    walau tak seberapa pun tapi sangat berharga..tak sangka lak campai secepat tu..hehehe

    ReplyDelete
  9. assalamualaikum pipoq...wah seronoknya semuanya dah dpt yer...tahniah sbb berjaya dlm segmen tu ...:)

    ReplyDelete
  10. dlm hti rasa gusar..tpi hait ttp senyum mnanis bila dpt dakap anak lama2 di sisi...

    thnih atas kemenangan kuiz tu

    ReplyDelete
  11. comelnya si kecik ni...putih gebu... :)

    tahniah En Pipoq..hari tu ke blog Mie...terperasan gak nama En Pipoq disebut tntg hadiah ni.. :)

    ReplyDelete
  12. Hey, my dear friends, if you are hunting for a wild look Michael Kors Handbags Outlet at a reasonable price; you really should not miss this Michael Kors Handbags On Sale. It is truly a qualifying item. (tags: Michael Kors Outlet Online,Michael Kors Sale,Michael Kors Outlet)
    It posted by Michael Kors Outlet Store.

    ReplyDelete
  13. Det finns flera stora och kända omnibus online-shoppingwebbplatser som Michael Kors Väska Rea. Dessa webbplatser är alla väldigt lättillgängliga och praktiska, de erbjuder Mikael Kors Väska med alla olika märken, stilar, priser och de kan strida mot de flesta köpare.

    (Läs källa: Michael Kors Plånbok,Michael Kors Väska Rea,Michael Kors Väska)

    För tjejer som vill ha speciella, ikoniska och högkvalitativa väskor från sina favoritdesigners, är det mest direkta och effektiva sättet att hitta den nyaste, hetaste och mest speciella designen på deras officiella webbplatser.

    (Läs källa: Sac Longchamp Femme,Sac Longchamp Pas Cher, Sac Longchamp Solde)

    Det finns verkliga butiker som säljer kvällssäckar på alla ställen, till exempel varuhus, designerbutiker eller sändningsaffärer. Fördelarna med att köpa i en butik är att du kan känna påsar i alla storlekar, du kan se om färgen matchar din klänning, eller om väskans storlek och vikt passar dina behov.

    (Läs källa: Michael Kors Bolsos,Bolsos Michael Kors Outlet,Bolsos Michael Kors Rebajas)

    ReplyDelete
  14. Ce sac cartable Michael Kors est si universel qu'il pourrait plaire à tout le monde. Dans cet article, je vais essayer de passer en revue les caractéristiques principales et les éléments qui distinguent ce sac à main des autres.

    tags:Bolsos Michael Kors Rebajas,Bolsos Michael Kors Baratos,Bolsos Michael Kors El Corte Ingles

    L’extérieur de ce fourre-tout Michael Kors est un cuir métallisé de laiton froncé et froncé. Si vous connaissez les sacs à main Michael Kors, vous savez que ce cuir sera doux et souple. Les deux grandes poignées supérieures sont attachées au sac avec quelques centimètres de chaînes dorées, puis les moitiés supérieures des bretelles présentent le même cuir couleur laiton.

    tags:Bolsos Michael Kors Baratos,Michael Kors Örhängen

    La diversité des couleurs et la taille utilisable de ce sac le rendent parfait pour un usage quotidien. Les poches intérieures ne manquent pas pour aider à garder les choses en ordre. Il y a des endroits parfaits pour votre téléphone ou votre Blackberry. Le zip top empêche les malfaiteurs de saisir votre sac dans un bar et aide également à contenir tout ce qui se trouve à l'intérieur lorsque vous courez pour créer ce train.

    tags:Windguru Longchamps,Longchamp Soldes Destockage,Pronote College Longchamp

    ReplyDelete
  15. Michael Kors Outlet Online was a huge success there and became very well known. The designer Kors then branched out into accessories including Michael Kors Handbags Clearance. He never lost focus on his American chic styling. Some of his most notable collections include the Michael Kors Totes, Michael Kors satchel and the Designer MK Outlet and Michael Kors Outlet Online Store.

    No one has to know that they are cheap Ray Ban Sale UK and no one will know unless you tell them. Each of the cheap designer Ray Ban Sunglasses Sale UK carries the signature brand on the lens to let you know that you do have authentic designer Cheap Ray Ban Sunglasses UK.

    tags: Cheap Oakley Sunglasses UK,MK Outlet

    ReplyDelete