26 August 2012

Jangan lupa

  7 Komen    
Assalamualaikum, salam sejahtera dan selamat berhujung minggu buat semua rakan rakan pengunjung yang dihormati mudah mudahan kita semua diberkati dan dirahmati Allah.

Hari terakhir bercuti sempena sambutan hari raya Aidil Fitri agaknya memberikan semangat atau terasa berat untuk memulakan tugasan kembali bermula esok pagi ? 

Bagi pengguna jalanraya yang berhemah dan mematuhi peraturan sepanjang kesibukan cuti raya ni, alhamdulillah dan teruskan sikap yang baik camtu sepanjang hayat. 


Bagi yang baru tiba kembali ke rumah masing-masing selepas beraya sakan tu, rajin-rajinkan la diri untuk mengelap habuk-habuk yang sudah bertompok diperabot dan lantai tu.

Anak anak pastinya seronok dalam masa seminggu ni mengumpul duit raya je. Mak ayah pulak silap haribulan kena 'pinjam' duit raya anak-anak untuk tampung belanja sementara menunggu gaji masuk hujung bulan September nanti.

Walau apa pun, jangan kita terlupa 'kem ibadah' kita selama sebulan yang lepas tu pulak. Mentang-mentang syaitan dah terlepas, kita pun bergabung tenaga kembali dengan diorang tu. 
7 comments: