31 December 2012

iPhone 5 Gadget Impian

  145 Komen    
label: 
iPhone 5 gadget impian. Kontest anjuran Denaihati yang sekarang ni hangat diperkatakan dikalangan blogger blogger Asia. Dan tak dapat aku nafikan, antara kata kunci terhangat dalam permainan SEO dipenghujung tahun ni tak lain tak bukan pastinya iPhone 5 gadget impian.



iPhone 5 keluaran apple menjadi rebutan. Siapa yang tak nak andainya berpeluang untuk memilikinya secara percuma. Cuma perlu menyahut beberapa cabaran bentuk tugasan yang perlu diselesaikan sebaik mungkin.

Tugasannya tampak mudah. Para peserta cuma perlu mengumpulkan sebanyak mungkin bilangan klik g+1 pada entri penyertaan dengan tajuk iPhone 5 gadget impian

Selain itu juga, para peserta perlu berusaha untuk menempatkan entri penyertaan berada ditempat 10 teratas dalam enjin carian google.com yang pastinya bukan sesuatu yang mudah jika tidak kena pada caranya.

Tugasan seterusnya memerlukan kekuatan rangkaian sokongan dari pelbagai sudut. Setiap peserta perlu mencari cara untuk berkempen bagi mendapatkan undian terbanyak. 

Di sini aku berkongsi beberapa pautan dari blog penganjur kontest berkenaan iPhone 5 yang menjadi bualan terhangat serata dunia.


Setelah lama peminat iPhone seluruh dunia ternanti-nantikan khabar berita tentang iPhone 5, akhirnya penantian menjadi kenyataan apabila berita pelancarannya akan diumumkan.

Tarikh 12 September pastinya menjadi tarikh keramat bagi peminat iPhone apabila pihak apple memilih tarikh tersebut untuk pertama kalinya menayangkan seterusnya melancarkan iPhone 5 kepada umum.



Kepada anti-iPhone fans pastinya ada yang menjebik bibir dengan spesifikasi iPhone 5 yang dikeluarkan. Namun bukan bagi peminat tegar iPhone, pasti ianya yang terbaik untuk mereka.

Andai dikatakan telefon pintar lain lebih hebat dari iPhone 5 dari segi perisiannya, tetapi mungkin dari segi ketahanannya tiada yang se'super' iPhone 5.

Sungguh tak dikata. Belum pun pelancaran iPhone 5 di Malaysia namun rezeki sahabat kita ni sangat murah. Siapa sangka tuah ayam nampak dikaki, tuah manusia letaknya dihati.

Apakah perbezaan antara iPhone yang terdapat disetiap negara di dunia ni ? Itulah persoalan yang perlu kita tahu sebagai pengguna. Kalau nak tahu, klik saja pautan di atas.



Disinilah segalanya bermula. iPhone 5 menjadi impian. Belum pun iPhone 5 dilancarkan di Malaysia namun ianya sudah menjadi  rebutan.

Setelah pensyaratan awal dipenuhi, hanya 85 yang terpilih untuk meneruskan cabaran. Keterujaan semakin meningkat namun adakah kesemuanya mampu berjuang tanpa kalah ?

Bermulanya cabaran G+1, cabaran SEO dan undian pembaca. Walaupun terdapat sedikit perbalahan mengenai G+1 akibat pengurangan jumlah klik  secara tiba-tiba namun bak kata penganjur, "Never give up!" 

Hebat kerana masih bertahan. Hebat kerana masih berjuang. Hebat kerana terus menyahut cabaran. Hebat kerana tidak putus asa dalam menggapai impian.

Pembakar semangat juang para peserta untuk terus berjuang. Tidak cukup dengan iPhone 5, bertambah lagi ganjaran menantikan peserta yang gigih berusaha menjadi yang terhebat.






Andainya iPhone 5 yang menjadi rebutan ni ditakdirkan menjadi milik aku, pastinya banyak manfaat yang boleh aku dapat darinya. Selain dari boleh menjadi seorang blogger yang 'on the go', pastinya ada aplikasi aplikasi yang boleh memudahkan aku mendapatkan bahan bahan rujukan apabila keluar bertugas.

Andai pula ditakdirkan ianya bukan menjadi milik aku, segala ilmu dan pengalaman dalam melangkah menjadi blogger terhebat pastinya dapat aku manfaatkan untuk meningkatkan kualiti dalam dunia blogging.

Dengan ini diharapkan rakan rakan dapat membantu bersama sama berkongsikan entri ini melalui klik g+1 yang ada diakhir entri ini atau yang terdapat dirangkaian perkongsian sosial disebelah kiri blog ini.  Mana la tau murah rezeki boleh dapat iPhone 5 secara percuma dari blog Denaihati. 

Bagi pengetahuan semua rakan rakan pengunjung, contest iPhone 5 gadget impian anjuran Denaihati ini ditaja oleh eQurban.com, StudioAksara.com, AbangEnsem.com, AriffShah.com, Eizil.com, Sweetkurma.com, Noehas.com, Anarm.netServerfreak.com dan Denai.my.







145 comments:

  1. Jutaan terima kasih diucapkan kerana menyertai "iPhone 5 gadget impian" dan semoga berjaya. Sentiasalah melawat Denaihati untuk mengetahui update terkini dari masa kesemasa.

    ReplyDelete
  2. Semoga sukses dengan kontesnya sahabat

    ReplyDelete
  3. iPhone 5 ini memang canggih didalam kelasnya. Selamat berjaya kepada bro.

    ReplyDelete
  4. Semoga berjaya... Ramai yang dah join nampaknya..

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum pipoq...semoga berjaya memiliki gadjet idaman pipoq tu yer...:)

    ReplyDelete
  6. selamat berjaya.. iphone 5 ni.. all d best

    ReplyDelete
  7. Selamat berjaya ye bro Pipoq. sama2 kita meriahkan kontest ni...yeah!

    ReplyDelete
  8. Apa-apa dari apple memang mesra!

    ReplyDelete
  9. Salam kenalan dari peserta contest iPhone 5 gadget impian, chaiyok semoga berjaya. :D

    ReplyDelete
  10. salam..
    asal minat mesti jatuh hati sb cari maklumat ttg itu sahaja heee

    ReplyDelete
  11. semoga berjaya bro di contest DH ;)

    ReplyDelete
  12. Good luck pipog kawan pun ikut serta

    ReplyDelete
  13. @Denaihati

    Berdebar menantikan tugasan seterusnya..

    ReplyDelete
  14. @akubiomed

    Kalau nak beli sendiri entahkan bila..hehehe..

    selamat berjaya jugak bro..

    ReplyDelete
  15. @maszull

    waalaikumsalam mama maszull..terima kasih..doa2kan la..

    ReplyDelete
  16. @fiezaradzi

    nak beli terus memang mengaku tak mampu..hahaha

    ReplyDelete
  17. @hafizmd

    yeahhh..ramai jugak saingan untuk iPhone5 ni..

    ReplyDelete
  18. @-gedek!

    aritu menang iPod..murah rezeki, iPhone pulak kot..

    ReplyDelete
  19. @lewisdotmy

    terima kasih..ramai jugak 'otai'2 yang join sama..

    ReplyDelete
  20. @jal

    sama2 kita bersaing secara sihat..hehehe..

    ReplyDelete
  21. @qemaishak

    lama tak dengar khabar..hehehe..tq

    ReplyDelete
  22. @onn Lajer

    yeahhh...jom sama2 kita bersaing secara sihat

    ReplyDelete
  23. Good Luck..dh G+1..nnti support saya juga yer.. ;-)

    ReplyDelete
  24. @UpProfits

    terima kasih atas sokongan yang diberikan..

    ReplyDelete
  25. dah klik pipoq , semoga berjaya ..

    ReplyDelete
  26. @puanbee

    terima kasih atas sokongan dari puan bee..

    ReplyDelete
  27. @akubiomed

    terima kasih atas sokongan yang diberikan

    ReplyDelete
  28. Salam Kenal..

    Mummy dah G+ entri ni..nanti support balik yea..Thanks


    Nak mintak tolong semua dan reader yang lain tolong support Mummy menang hadiah iPhone 5 Gadget Impian

    1. Klik Entri Contest iPhone 5 Gadget Impian

    2. Klik butang G+ (Google Plus)

    3. Jangan lupa follow blog Mummy!

    Mintak sangat jasa baik korang.

    Thanks

    ReplyDelete
  29. @Mummy Akmar
    Terima kasih atas sokongan..
    selamat berjaya dalam cabaran iPhone 5 gadget impian ni

    ReplyDelete
  30. good luck ya...bestkan dapat gadget tue...

    ReplyDelete
  31. Semoga berjaya mendapat iPhone 5 Gadget Impian..Good Luck! Support saya juga ya..

    ReplyDelete
  32. Salam ziarah dan perkenalan, Saya dah G+ harap dapat membalasnya.. Thanks..hehe

    ReplyDelete
  33. semoga berjaya.... :)x dpt sama2 join contest ni.. fokus lebih kepada anak skrg...

    ReplyDelete
  34. Singgah kembali dgn misi kedua
    ehhhh terklik pulak G+ :)

    jgn lupa jugak klik G+

    Http://www.anakulucheka.com/

    ReplyDelete
  35. good luck Encik Pipoq.. :)

    sudah click... :)

    ReplyDelete
  36. @Zie Fauzi
    kebetulan sekarang ni cuti sekolah, boleh la menyibukkan diri sikit ngan internet ni..

    ReplyDelete
  37. @pipoq tugasan2nya amat mencabar. moga sama2 kita dapat belajar sesuatu drp kontest ni...

    selamat berjaya bro pipoq dan g+1 utk entri ni =)

    ReplyDelete
  38. memang ramai jugak masuk ye.. all d best ok..

    ReplyDelete
  39. @fiezaradzi
    85 - 10 = 75 mungkin tak berpeluang..hehehe..

    ReplyDelete
  40. Good luck...moga berjaya mengejar impian....

    ReplyDelete
  41. Salam ziarah dan perkenalan, saya dah G+, harap dapat membalasnya..hehe.. thanks..

    ReplyDelete
  42. Salam ziarah dan perkenalan, saya dah G+, harap dapat membalasnya..hehe.. thanks..
    http://amirulhakim1996.blogspot.com/2012/11/iPhone-5-gadget-impian.html

    ReplyDelete
  43. @pipoq Mmg agak sukar. Maklumlah nak bertanding dgn otai2 yg punya kuasa sosial networking yg besar...takpe...kita cuba sedaya upaya...hehe

    p.s-cantik themes ni..mmg nampak lebih kemas dan sodap mata memandang =)

    ReplyDelete
  44. Salam kunjungan & salam perkenalan. Hadir di blog ini bagi memberikan sokongan rakan seperjuangan "contest iPhone 5 Gadjet Impian" dgn perkongsian G +1. Harap sudi berkunjung balas ke blog " cheezemaz (dot) blogspot" dgn G+1 juga

    ReplyDelete
  45. @cheeze maz
    terima kasih atas sokongan yg diberikan

    ReplyDelete
  46. salam ziarah pipoq :)
    g+1 untuk kamu disini :)

    harap dapat membalasnya. :D make sure it gonna be "Merah" button after klik ;) thanks ya ! :D

    ReplyDelete
  47. terima kasih dermakan G+1 pd entri sy .. sy sudah klik G+1 anda juga (^_^)
    all da best!

    ReplyDelete
  48. Terima kasih brother..
    G+ satu untuk brother.. All d best
    and gd luck..

    ReplyDelete
  49. terima kasih telah berkunjung satu share G+1 untuk posting ini,

    ReplyDelete
  50. 1 Klik berharga dari pondok kecil..hehe..selamat maju jaya...

    ReplyDelete
  51. @miri4ever.net
    terima kasih atas kunjungan dan sokongan

    ReplyDelete
  52. @Nasir Bravo
    terima kasih atas sokongan yang diberikan

    ReplyDelete
  53. tq sebab support. saya dah g+1.. good luck! :)

    ReplyDelete
  54. wah.. contest ni sgt mencabar.. tp xpew.. good luck...

    psssssst: soory, xdpt nk g+1, xder google plus.. blom setting lg...

    ReplyDelete
  55. @PiPoq,

    Terima kasih kongsi +1 di artikel AJ.

    Selamat berjuang ye!

    Good Luck! ^_^

    ReplyDelete
  56. dab klik button G+1 ke 41 nnti support saya pula ye

    tq www.ajumohit.com

    ReplyDelete
  57. Singgah support sini dengan klik G+ :)

    Good luck ye, jgn lupa support MJ jugak ye :)

    ReplyDelete
  58. Singgah support sini dengan klik G+ :)

    Good luck ye, jgn lupa support ikmal jugak ye :)

    ReplyDelete
  59. Salam, langsung singgah kesini untuk support G+
    Moga berjaya...

    ReplyDelete
  60. @Aju Mohit
    terima kasih atas sokongan..semoga berjaya

    ReplyDelete
  61. @Dawaihati
    terima kasih ya..semoga berjaya sama..

    ReplyDelete
  62. Assalamualaikum,datang memberi sokongan dan G +1,selamat berjaya

    ReplyDelete
  63. datang beri G+ balasan terimakasih semoga berjaya

    ReplyDelete
  64. Salam kenal...saya pun dah support G+ juga...terima kasih ya dan good luck :)

    ReplyDelete
  65. Singgah dan memberikan sokongan balasan dengan klik G+1 nya.
    Semoga sukses dan berjaya sahabat

    ReplyDelete
  66. salam,

    done balas g+1 nya... gudluck :)

    ReplyDelete
  67. G+ no. 55 dari kawe. All the best, semoga berjaya...

    ReplyDelete
  68. @Ferry Nurse
    terima kasih..mudah mudahan berjaya juga

    ReplyDelete
  69. Dah beri G+ tuk bro....semoga berjaya den ucapkan....

    ReplyDelete
  70. Dah support G plus bro. Semoga berjaya.

    ReplyDelete
  71. salam, datang kembali membalas g+.

    ReplyDelete
  72. nice post
    berkarya terus sob:)
    Berkunjung juga ya ke my blog :)
    Sebelum nya Makasih:)

    ReplyDelete
  73. @Faizal Pejay
    terima kasih bro..nantikan vote dari sy nanti

    ReplyDelete
  74. @ejam
    terima kasih..nantikan vote dari sy nanti

    ReplyDelete
  75. @gps
    terima kasih singgah sini..pasti akan berkunjung kembali

    ReplyDelete
  76. good luck bro..

    ip5 pun katanya next week official release di Msia kan

    ReplyDelete
  77. @Daddy Ziyyad
    Yup..dah boleh nak pre-order sekarang ni via telco

    ReplyDelete
  78. lagi 1 undi utk anda malam ni :)
    jgn lupa kita sama

    http://www.anakulucheka.com/

    ReplyDelete
  79. salam. good luck. satu klik G+1 daripada saya. kalau tak keberatan silalah klik G+1 entri blog saya pula ye. kalau dah, terima kasih diucapkan :)

    ReplyDelete
  80. @Tok Puteh
    orait..terima kasih..nantikan vote dari sy mlm ni..

    ReplyDelete
  81. wah meriah betul contest nih...good luck..

    ReplyDelete
  82. Satu lagi tambahan G+ dari saya untuk post entry nie....

    ReplyDelete
  83. g+ yang ke 62, vote pun sudah..harap sudi berbalas vote ..(peluangtercipta) terima kasih

    ReplyDelete