09 November 2012

iPod Shuffle

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua rakan rakan pengunjung yang dihormati mudah mudahan kita semua diberkati dan dirahmati Allah. Hari ni dah masuk hari terakhir persekolahan bagi sesi 2012. Cuti sakan la anak anak yang bersekolah tu.

Dan insyaAllah esok akan diadakan majlis hari kecemerlangan akademik, majlis khatam Al Quran berserta majlis perasmian bangunan sekolah tempat aku menyampaikan ilmu tu yang akan disempurnakan oleh Dato' Seri Ahmad Husni Mohammad Hanadzlah.

Semalam setelah berkali kali menuntut, baru la sampai hak milik yang dimenangi tu. Kalau ingat lagi, aku pernah bagitahu dalam satu entri tentang P1 memilih aku sebagai pemenang cabutan bertuah untuk memenangi iPod Shuffle.


Punya la lama aku menunggu sampai rasa macam dah kena panggilan hangit pulak. Sebulan kemudian selepas aku terima panggilan pengumuman tu, aku menghantar satu email untuk bertanyakan status sebenarnya.

Setelah menerima email balasan yang mengatakan akan menyiasat perkara tersebut, aku menanti lagi. Dan terasa seperti kes aduan aku tu tidak diperdulikan pulak.

Sampai la aku 'bising' dekat laman facebook P1 dan disusuli dengan email berunsur sindiran, pagi rabu lepas aku mendapat panggilan dari pihak P1. Itu pun dengan beberapa penafian kononnya pihak mereka sudah beberapa kali menghantarkan email untuk aku tapi tiada sebarang maklumbalas dari aku sendiri.

Aku kalau bab bukan salah kita tapi kesalahan tu diletakkan atas kita memang boleh hangin satu badan. Sudahnya selepas aku 'membebel' pagi rabu tu, pegawai P1 yang menghubungi aku tu terus meminta alamat pengesahan untuk menghantar hadiah yang aku menangi tu.


Dan sekarang ni, iPod Shuffle yang aku menangi tu sudah menjadi milik anak sulung aku sebab aku bukan rajin sangat nak sumbat telinga dengar audio lagu atau sebagainya tu.

Terima kasih aku ucapkan buat pihak P1 yang sudi memilih aku sebagai salah seorang pemenang cabutan bertuah dan sudi melayan karenah aku sebagai pelanggan yang tidak berpuas hati.

Pengajarannya, kalau dah boleh telefon je bagitau pasal menang apa benda pun dan pasti pulak tu yang menjawab telefon tu adalah pemenangnya, tak payah la menyusahkan diri pulak nak mintak alamat guna email. Kan senang kalau terus catat je masa buat panggilan tu.

Lepas ni nak tunggu tugasan seterusnya pulak untuk tugasan gadget impian kelolaan blog Denaihati. iPod Shuffle dah jadi milik aku. Tak pernah pernah termimpi dapat nak memiliki jenama apple. Mana la tahu, gadget impian berbentuk sebuah iPhone 5 bakal dimenangi pulak. 



1 comment:

  1. Tanniahlah dapat hadiah Apple iPod shuffle. Senyumlah kak Yong dapat gajet canggih ini. :-)

    ReplyDelete