09 December 2012

Tutorial untuk mengundi iPhone 5 gadget impian

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua rakan pengunjung didoakan mudah mudahan Allah merahmati dan memberkati kehidupan kita di dunia ini insha'Allah.

Cabaran untuk melaksanakan tugasan iPhone 5 gadget impian amat hangat diperkatakan sekarang ni. Berbagai strategi dan taktik dikeluarkan oleh peserta-peserta yang terpilih. 

Namun dalam kemeriahan menjalankan tugasan yang diberikan, ada juga beberapa peserta terpilih yang menghentikan langkah setelah memasuki gelanggang.

Bagi peserta-peserta yang masih berjuang, semoga berjaya dalam perjuangan. Bak kata tuan penganjur, "Tiada yang mustahil dalam hidup ini, apa yang penting 'Never GIVE UP!'

Aku sendiri pun tak terkecuali dalam melaksanakan tugasan yang diberikan dalam kontest iPhone 5 gadget impian ni. Aku sendiri akui memang agak sukar cabaran yang diberikan terutama bagi yang masih kecil liputan jaringan macam aku ni.

Tapi dah namanya pun cabaran, hendak seribu daya, tak nak seribu dalih. Kalau kail panjang sejengkal, macam mana nak menduga di laut dalam. Dalam masa lebih kurang tiga minggu dari sekarang, kena la usaha gigih dalam menyahut cabaran iPhone 5 gadget impian ni.

Di bawah ni aku tunjukkan cara-cara atau tutorial untuk mengundi dan memberikan sokongan dalam cabaran iPhone 5 gadget impian terutama untuk blog aku ni la. 


Langkah pertama :

Mesti la kena masuk dulu ke blog aku ni. 


Langkah kedua :

Kalau rasa malas nak baca entri-entri menarik yang lain, terus je klik masuk entri yang bertajuk iPhone 5 gadget impian tu. 


Langkah ketiga :

Kalau rasa malas sangat nak baca sebab masuk pun cuma nak memberikan sokongan, klik je butang perkongsian sosial G +1 kat tepi tu. Kalau yang belum ada akaun gmail atau blogger tu, boleh la daftar sekejap secara percuma untuk memberikan sokongan.



 Langkah keempat :

Selepas selesai memberikan sokongan melalui perkongsian G +1 tu (pastikan butang g +1 tu bertukar menjadi warna merah), klik pulak kat pautan untuk mengundi dan memilih blog kegemaran.



Langkah kelima :

Dari situ, anda akan dibawa ke laman pendaftaran SPR ahli Denaihati Network (jika anda belum mendaftar). Mudah je, cuma masukkan nama ID pilihan dan alamat email untuk mendapatkan password untuk log masuk mengundi.


Langkah keenam :

Selesai mendaftar (5 saat je), periksa email yang dihantar dari pihak Denaihati Network, copy password yang diberikan dan pastekan pada ruangan untuk password tu selepas memasukkan nama ID yang dipilih tu kemudian tekan butang login.


Langkah ketujuh :

Anda akan dibawa ke laman profile pendaftaran dimana anda boleh mengubah suai profile anda terutamanya password yang diberikan bagi memudahkan anda untuk log masuk untuk mengundi dilain hari.


Langkah kelapan :

Selesai proses pendaftaran dan penukaran password baru, klik semula pautan untuk mengundi dan memilih blog kegemaran tu sekali lagi.


Langkah kesembilan :

Anda akan dibawa terus ke laman untuk memilih blog-blog kegemaran dan menghantar undian yang anda lakukan. Undi dari anda adalah rahsia kecuali anda sendiri yang memberitahu calon-calon tersebut.


Langkah kesepuluh :

Dari 85 blog yang tersenarai tu, pilih tiga blog yang anda rasa patut menang terutama sekali blog wajib pilih pipoq.blogspot.com tu kemudian klik butang hantar undian tu.


Langkah kesebelas :

Selesai mengundi, anda akan dimaklumkan bahawa undian anda sudah diterima dan selesailah tugasan anda sebagai penyokong untuk hari itu kerana anda dibenarkan untuk mengundi sehari sekali untuk 3 blog pilihan (terutamanya pipoq.blogspot.com la). 


Untuk mengundi hari berikutnya, anda cuma perlu ulangi dari langkah kelapan je selepas log masuk ke Denaihati Network

Diharapkan semua ahli keluarga, rakan-rakan dan kenalan semua faham dengan penjelasan yang aku berikan ni. Kalau ada pertanyaan tu jangan malu dan jangan segan untuk bertanya.

Anda semua juga digalakkan untuk mengajak, menjemput dan mempengaruhi saudara mara, sahabat handai dan kenalan tak kira dimana juga untuk sama-sama memberikan sokongan kepada blog pipoq.blogspot.com dan memeriahkan cabaran iPhone 5 gadget impian anjuran Denaihati ni.




9 comments:

  1. adeh... nak minta undian ni rasa macam lemah je... tak taulah mampu ke tak nak harungi cabaran ni.

    ReplyDelete
  2. waduh nak dapatkan iphone punya lah kena buat macam-macam hampir tak terlayan dibuatnya

    ReplyDelete
  3. Tutorial yang mantap. Selamat membuang undi. :-)

    ReplyDelete
  4. ada tutorial lagi, moga ramai lagi jadi ahli...

    ReplyDelete
  5. Saya tidak bisa membuat toturial seperti ounya sahabat lengkap seperti ini...
    Saya berikan vote untuk sahabat hari ini

    ReplyDelete
  6. good luck untuk tuan blog.. semoga berjaya.. jika ada kesempatan akan mengundi awak nanti

    ReplyDelete
  7. wah, siap buat tutorial lagi tu.

    ReplyDelete
  8. michael kors uk, http://www.michaelkorshandbag.co.uk/
    michael kors uk outlet, http://www.michaelkorsoutlet.org.uk/
    ray ban uk, http://www.raybansunglass.co.uk/
    replica handbags,replica handbags outlet,cheap handbags,purses and handbags,wholesale replica handbags,replica bags,bags outlet,replica handbags wholesale,cheap purses,discount handbags,handbags sale,wholesale purses,handbags and purses,replica purses
    wedding dresses, http://www.cheap-weddingdresses.net/
    jordan 13, http://www.airjordan13s.com/
    pittsburgh steelers jersey, http://www.pittsburghsteelersjersey.com/
    los angeles clippers, http://www.clippersjerseystore.com/
    tiffany and co jewelry, http://www.tiffanyandco.in.net/
    tods shoes, http://www.todsshoes.us.com/
    louis vuitton bags, http://www.louisvuittonbag.us.com/
    giants jersey, http://www.newyorkgiants.us/
    adidas wings, http://www.adidaswings.net/
    chicago bears jerseys, http://www.chicagobearsjerseys.us/
    tiffany outlet, http://www.tiffany-outlet.us.com/
    chanel outlet store, http://www.chaneloutletstore.us.com/
    basketball shoes, http://www.basketballshoes.us.com/
    new york giants jerseys, http://www.newyorkgiants.us/
    louis vuitton bags cheap, http://www.louisvuittonbag.us.com/
    michael kors outlet, http://www.michaelkorsfactoryoutlets.in.net/
    oakley sunglasses outlet, http://www.oakleysunglassesoutlets.us.com/
    coach outlet, http://www.coachoutletstores.com.co/
    hermes outlet store, http://www.hermesoutletstore.us.com/
    tiffany outlet, http://www.tiffanyjewelleryoutlets.co.uk/
    futbol baratas, http://www.futbol-baratas.com/
    2015812caihuali

    ReplyDelete